(044) 561-26-90

(067) 465-59-27

Пн-Пт 09:30 - 17:00

 
Головна / Новини / Історія пилососу. Від початку до наших днів

Історія пилососу. Від початку до наших днів

10.11.2017

перший пилосос - фирчущий БілліПатент на перший у світі електричний пилосос отримав британський винахідник інженер Х'юберт Сесіл Бут у 1901 році. Великий пристрій з веселою назвою Puffing Billy ("Фирчущий Біллі") перевозився кіньми і паркувався зовні будинку, а для чищення килимів використовувався 30-метровий шланг, що простягався через вікно. Серед клієнтів Бута було навіть британське адміралтейство: очистивши від пилу бараки британських моряків, компанія Бута поклала край епідемії чуми.

перші пилососиТакий громіздкий пристрій не підходив для домашнього використання. Завдяки заповзятливому американцю Вільяму Хуверу (Hoover) в 1908 році з'явилася - "Бляшана модель" (Tin model), яка стає прообразом сучасного пилососа. Вона була схожа на оцинковане відро, до цього відра кріпилася ручка, схожа на ручку від швабри. У. Х. Хувер (W. H. Hoover) купив патент та профінансував розробку форми класичного американського пилососа: щітка, мішок та моторчик між ними, насаджені на одну ручку. Найважливішим елементом пилососа була щітка, що обертається. В Америці досі будь-який "пилосос" називається "Hoover".

Популярність пилососів у 20-30 роках ґрунтувалася на впевненості домогосподарок, що разом із пилом вони позбавляються мікробів.

Удосконалення пилососів продовжились лише після закінчення Другої світової війни. Пилососи ставали потужнішими і легшими, обростали новими насадками та функціями. Багато компаній працювали над розв'язанням протиріч, закладених у самій ідеї пилососа: як підвищити потужність всмоктування і зробити при цьому роботу пилососа тихіше? Як очистити відпрацьоване повітря від дрібного пилу, мікробів та бактерій, якщо збільшення кількості неминуче призводить до втрати сили всмоктування?

вертикальні пилососи lindhausУ середині 80-х років XX століття компанія Rotafil, провідний виробник двигунів для побутового та професійного обладнання, заснувала дочірнє підприємство, єдиною метою якого стала розробка та створення найкращих у світі пилососів домашнього та професійного застосування.

Повна автоматизація виробництва, жорсткий контроль та постійне тестування для покращення якості дозволили Lindhaus створити найкращі у світі пилососи для повного циклу прибирання: чищення килимів, миття всіх видів підлогових покриттів, а також прибирання всіх важкодоступних місць.

Вертикальні пилососи Lindhaus рекомендовані для експлуатації у медичних лікувальних закладах.